Striimauskeikka

Elokuun lopulla koitti odottamaton ja epätavanomainen kutsu saapua striimaamaan Pohjois-Savon Järjestöfoorumia. Keikasta epätavanomaisen teki se, että verrattuna palkkatöissä ja harrastustoiminnassa toteutettuihin striimauksiin valmistautumisaikaa oli vain viikko, en pääsisi tilaan kuin vasta esityspäivänä, tekniikka oli lyöty jo lukkoon etäosallistujien osalta ja tapahtuma edellytti striimausta molempiin suuntiin välillä salista verkkoon sekä toisinaan verkosta saliin.

Ensivastaukseni? ”Eiköhän tuo pistetä onnistumaan.”

Striimi alkamassa
Tapahtuma valmiina alkamaan.

Keikka olikin melkoinen tulikaste yrittäjänä striimauksen pariin. Huoliltakaan ei täysin vältytty: valmisteluviikon lopulle osui konerikko ja tilakin osoittautui tekniikaltaan erilaiseksi kuin oli sanottu. Huolellinen valmistelu, selvittely, yhteistyö, lainalaitteet sekä yllätyksiin varautuminen ja reagointi kantoivat kuitenkin kaiken yli. Tapahtuma kokosi onnistuneesti pohjois-savolaiset järjestö- ja yhdistystoimijat yhteen niin lähi- kuin etäkohtaamisena.

Lähetys auki
Lähetys tauolla valmiina etäesiintyjään.

On todella kiehtovaa, mitä kaikkea striimauksen saralla on mahdollista saada aikaan! Lähetykseen voi esimerkiksi yhdistää kuvaa livekameralta, etukäteen kuvatuista videoista tai tietokoneen ruudulta vaikka sekaisinkin esimerkiksi YouTuben livestriimiin tai etäpalaveriin. Samoin äänilähteet voidaan valita tapauskohtaisesti useammalta eri mikrofonilta, tallenteesta ja/tai työpöydältä. Rajana on lähinnä mielikuvitus, riittävät kädet ja aika huolelliseen ennakkosuunnitteluun.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat striimausapua omaan tapahtumaasi. Eiköhän sekin pistetä onnistumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *